Thursday, 26 May 2011

MyPSA Golf Day 2011

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Kejohanan golf 'MyPSA WA Golf Day 2011' telah berjaya diadakan dengan jayanya pada 22 Mei, 2011 yang lepas bertempat di Burswood Park Golf Course. Sebanyak 11 flight  yang melibatkan peserta seramai 43 orang telah bertanding bagi merebut hadiah yang dibahagikan kepada Divisyen Satu(1) dan Divisyen Dua(2). Kejohanan ini turut disertai oleh En.Rudy Adrie Idris (Konsul/Education Atache ,Education Malaysia Australia, Perth) yang merupakan tetamu jemputan pada kejohanan golf yang julung kali diadakan oleh MyPSA WA. Malah dengan kehadiran Tn.Hj Shukri Hanafiah, Pengarah Tourism, Malaysia Perth turut menyerikan lagi kejohanan ini.

Kesempatan ini, saya ingin merakamkan jutaan terima kasih yang tidak terhingga kepada barisan AJK yang terdiri daripada Sdr Isharudin Md.Isa, Sdr Abd Razak Khalid, Sdr Sazali, Sdr Kamarudin MohdTop, Sdr Reduwan Osman, Sdr Mansor (MGA), Sdr Zawawi Ab Rahim, Sdr Mohamad Fadzil Omar, Sdr Ahmad Hisham, Sdr Hilwani Shahimi yang telah banyak membantu menjayakan kejohanan ini. Tidak lupa juga kepada Presiden MyPSA WA, Pn Salmah Abdul Aziz  termasuk excos yang memberikan sokongan dan keyakinan kepada Biro Sukan dan Rekreasi untuk menganjurkan kejohanan golf ini.

Saya juga ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada pihak penaja yang menaja hadiah dan baucer termasuklah En Rudy Adrie (EMAP), Tn Hj Shukri Hanafiah (Tourism Malaysia,Perth), Pn Hamidah Ashari (Konsulat General Malaysia,Perth) , Malaysian Golf Association, Perth (MGA), Sdr Joe Rockingham, Sdr Isharudin Md Isa, Sdr Reduwan Osman, Sdr Ahmad Hisham, Sdr Ariff Abu Bakar, Restoran Mahsuri dan Restoran Makan-Makan.

Untuk makluman semua, barisan pemain golf daripada MyPSA WA terdiri daripada Sdr Isharudin Md Isa, Sdr Abd Razak Khalid, Sdr Mohd Afzanizam, Sdr Mohd.Shuhainizam, Sdr Azhar Hussin, Sdr Abd Shahid, Sdr Ahmad Hisham, Sdr Mohd.Zaiham, Sdr Ahmad Saifunazif, Sdr Md Ashari dan Sdr Mohamad Fadzil.

Sebanyak  20 hadiah termasuk medal disediakan kepada pemenang  bagi setiap divisyen iaitu pemenang tempat pertama (champion) hingga tempat ke-10. Berikut keputusan penuh bagi setiap divisyen yang dipertandingkan.

Divisyen Satu
1.T J Lim (Champion)
2.Isharudin Md Isa (MyPSA)
3.Qashidy Abdullah
4.Moh Noh
5.Chris Pereira
6.Ahmad Saifunazif (MyPSA)
7.Kamarudin
8.Sazali
9.Abd Razak Khalid (MyPSA)
10.Mohd Zaiham (MyPSA)

Divisyen Dua
1.Eddy Gan (Champion)
2.Joe Rockingham
3.Cedric D'Rozario
4.Karl Carter
5.Shaffiee Kawi
6.Paul Thompson
7.Rizal Hassan
8.Tn Hj Shukri Hanafiah
9.Sam Basri
10.Nuzul Yusof


Bagi kategori hadiah novelty, long drive lubang no.1, pemenang En Eddy Gan, lubang no.10, pemenang sdr. Ariff Abu Bakar. Bagi nearest to pin , lubang no.2, pemenang sdr.Mohd Zaiham, manakala lubang no.11, pemenang Tn Hj Shukri Hanafiah. Tidak ketinggalan juga, pihak penganjur  ada menyediakan hadiah berupa cabutan bertuah kepada peserta kejohanan.

Pihak penganjur juga ingin mengucapkan 'selamat pulang for good' kepada pemain golf daripada MyPSA WA iaitu sdr.Abd Razak Khalid dan sdr. Ab Rasid Jusoh. Jasa dan sumbangan anda memartabatkan sukan golf di kalangan pelajar dan turist di Perth, WA amatlah kami hargai.

Syabas dan tahniah kepada semua pemenang! Kepada yang tidak berjaya jangan berputus asa. Jadikan kejohanan ini sebagai platform' untuk memperbaiki dan meningkatkan lagi prestasi supaya dapat menjadi juara pada masa akan datang. Adalah diharapkan dengan sokongan dan dorongan daripada Tuan/Puan, kejohanan sebegini dapat diadakan lagi pada masa akan datang, inshaallah. Kami pihak penganjur memohon maaf sekiranya terdapat sebarang kekurangan dalam menjayakan kejohanan golf  'MyPSA WA Golf Day 2011'.

Klik sini untuk pautan ke album gambar kejohanan. (kredit : Saudara Zawawi)

'MAJULAH SUKAN GOLF UNTUK NEGARA'

Mohd.Afzanizam Yahaya
Biro Sukan dan Rekreasi
MyPSA WA 2011/2012

No comments:

Post a Comment